Implantátum

A fogászati implantátum egy tiszta titánból készült csavar, amit az állcsontba ültetünk. Ezt a csontosodási idő (osseointegratio) eltelte után, mint műgyökeret használjuk fel, egy belecsavarozott felépítmény segítségével korona, híd, vagy egyéb fogpótlás rögzítésére.
Fogimplantátum- DRN Dentál Fogászat Sopronban
Fogimplantátum- DRN Dentál Fogászat Sopronban
Velünk újra
mosolyoghatsz

EZT ÍGÉRJÜK
Az implantátum a hiányzó fog helyére az állcsontba behelyezett, tiszta titánból készült művi foggyökér, mely a rágónyomást képes átvinni az állcsontra. Erre a műgyökérre tetszőleges felépítmény tehető, mely tökéletes esztétikai hatást biztosít. A beavatkozás fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben, steril körülmények között történik. A műtét időtartama a behelyezendő műgyökerek számától függően 15-60 perc. Nagyobb beavatkozások esetén lehetőség van altatást kérni, aneszteziologus szakorvosunk segítségével.A behelyezés utáni gyógyulási idő változó, a körülményektől függően 2-6 hónap múlva lehet rá a pótlást elkészíteni. Ebben az átmeneti, gyógyulási szakaszban a páciensnek ideiglenes pótlást készítünk. Amennyiben a csontvastagság nem teszi lehetővé az azonnali implantációt, lehetőség van van a legmodernebb csontpótló eljárások és anyagok segítségével felépíteni azt. Az implantátumok helyettesíthetnek egyetlen fogat, alátámaszthatnak hidat, vagy rögzíthetnek műfogsort is. Előnye a implantátumoknak, a hagyományos híd vagy kivehető fogsorral szemben az, hogy nem terheli túl a még meglévő saját fogakat ,elkerülhető a még ép szomszédos fogak fogszövetének elvesztése, lecsiszolása híd készítéséhez ,megfelelő szájhigiénia melett évtizedekig stabilak maradnak.

MIKOR ALKALMAZZUK?
Az implantátum egy vagy két fog elvesztése esetén, azok pótlására kitűnően használható, nincs szükség a szomszédos fogakhoz való rögzítésre, így azokat nem kell lecsiszolni. A hátsó, rágó fogak hiánya esetén a pótlást implantátum nélkül már csak kivehető lemezzel lehetne elkészíteni. Az implantátum behelyezésével lehetőség nyílik fix ragasztott pótlás (híd) készítésére is.
Fogatlanság esetén a protézis mozog, nehezen áll meg. Ekkor kettő vagy négy implantátum behelyezéssel a fogsor nagymértékben stabilizálható, illetve redukálható (felül nincs szájpadlási rész). Ezáltal komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben, megkönnyíti a társas kapcsolatok fenntartását.
Hat vagy nyolc implantátum behelyezésével lehetőség nyílik fix, ragasztott pótlás készítésére. Az implantációs fogpótlás révén elkerülhető a sokak számára az öregséget jelképező teljes kivehető pótlás viselésének rémképe.

MIÉRT NÁLUNK ?
  • A saját, több száz dokumentált eseteinknél a sikeresség aránya megegyezik a nemzetközi irodalomban elfogadottakkal, ami 97% fölött van.
  • A műtéteket kiválóan felkészült, Master in Implantologie szakvizsgával rendelkező kollégánk végzi
  • A beavatkozásokat minden esetben digitális 3D CT vizsgálattal kezdjük a biztonság érdekében.
  • A magas minőségű anyagokkal elvégzett implantációra több év garanciát adunk.