Implantátum

A fogászati implantátum egy tiszta titánból készült csavar, amit az állcsontba ültetünk. Ezt a csontosodási idő (osseointegratio) eltelte után, mint műgyökeret használjuk fel, egy belecsavarozott felépítmény segítségével korona, híd, vagy egyéb fogpótlás rögzítésére.
Implantátum
Implantátum
Velünk újra
mosolyoghatsz

EZT ÍGÉRJÜK
Az implantátum a hiányzó fog helyére az állcsontba behelyezett, tiszta titánból készült művi foggyökér, mely a rágónyomást képes átvinni az állcsontra. Erre a műgyökérre tetszőleges felépítmény tehető, mely tökéletes esztétikai hatást biztosít. A beavatkozás fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben, steril körülmények között történik. A műtét időtartama a behelyezendő műgyökerek számától függően 15-60 perc. Nagyobb beavatkozások esetén lehetőség van altatást kérni, aneszteziologus szakorvosunk segítségével.A behelyezés utáni gyógyulási idő változó, a körülményektől függően 2-6 hónap múlva lehet rá a pótlást elkészíteni. Ebben az átmeneti, gyógyulási szakaszban a páciensnek ideiglenes pótlást készítünk. Amennyiben a csontvastagság nem teszi lehetővé az azonnali implantációt, lehetőség van van a legmodernebb csontpótló eljárások és anyagok segítségével felépíteni azt. Az implantátumok helyettesíthetnek egyetlen fogat, alátámaszthatnak hidat, vagy rögzíthetnek műfogsort is. Előnye a implantátumoknak, a hagyományos híd vagy kivehető fogsorral szemben az, hogy nem terheli túl a még meglévő saját fogakat ,elkerülhető a még ép szomszédos fogak fogszövetének elvesztése, lecsiszolása híd készítéséhez ,megfelelő szájhigiénia melett évtizedekig stabilak maradnak.

MIKOR ALKALMAZZUK?
Az implantátum egy vagy két fog elvesztése esetén, azok pótlására kitűnően használható, nincs szükség a szomszédos fogakhoz való rögzítésre, így azokat nem kell lecsiszolni. A hátsó, rágó fogak hiánya esetén a pótlást implantátum nélkül már csak kivehető lemezzel lehetne elkészíteni. Az implantátum behelyezésével lehetőség nyílik fix ragasztott pótlás (híd) készítésére is.
Fogatlanság esetén a protézis mozog, nehezen áll meg. Ekkor kettő vagy négy implantátum behelyezéssel a fogsor nagymértékben stabilizálható, illetve redukálható (felül nincs szájpadlási rész). Ezáltal komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben, megkönnyíti a társas kapcsolatok fenntartását.
Hat vagy nyolc implantátum behelyezésével lehetőség nyílik fix, ragasztott pótlás készítésére. Az implantációs fogpótlás révén elkerülhető a sokak számára az öregséget jelképező teljes kivehető pótlás viselésének rémképe.

MIÉRT NÁLUNK ?
  • A saját, több száz dokumentált eseteinknél a sikeresség aránya megegyezik a nemzetközi irodalomban elfogadottakkal, ami 97% fölött van.
  • A műtéteket kiválóan felkészült, Master in Implantologie szakvizsgával rendelkező kollégánk végzi
  • A beavatkozásokat minden esetben digitális 3D CT vizsgálattal kezdjük a biztonság érdekében.
  • A magas minőségű anyagokkal elvégzett implantációra több év garanciát adunk.

Csontpótlás, Sinus Lift (arcüregemelés)

Hosszabb ideje tartó fog nélküli állapot következtében az állcsont mérete, mennyisége csökkenhet. Amennyiben az álcsont veszteség mértéke egy kritikus határt meghalad, implantációs műtét vagy fogpótlás nem lehetséges csontpótlás nélkül, mert nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont az implantátum befogadására.
Csontpótlás, Sinus Lift (arcüregemelés)
Csontpótlás, Sinus Lift (arcüregemelés)
Velünk újra
mosolyoghatsz

EZT ÍGÉRJÜK
Soproni fogorvosi rendelőnkben a megfelelő mennyiségű csont kialakítása különböző típusú anyagokkal és műtéti technikákkal történhet.

A műtétek típusai és menete
A felső állcsont magasságának megemelésére szolgáló módszer sinus lift. Ekkor a csont magasságát növeljük. Az állcsontgerinc szélességének növelésére onlay plasztikákat alkalmazunk, melynek során csontpótló vagy saját csonttal történik az állkapcsok szélességének megnagyobbítása. Ezeket különböző típusú membránokkal fedjük, és 4-6 hónap csontosodás után lehet implantálni.

Amennyiben részletesebben is érdeklődik az eljárás iránt, a lépéseket megtekintheti ezen az animáción.

Nagy műtétnek tekinthető-e a sinus-lift?
Egyáltalán nem. Sőt, elmondható, hogy ez a kisebb műtét az implantációhoz hasonlóan rutineljárásnak számít. Alapesetben helyi érzéstelenítés mellett történik, de ha a páciens kérvényezi, akkor akár altatásban is végezhető. A műtét után sem kell nagyobb fájdalomra számítani. A műtét utáni pár napban általában antibiotikumos kezelést írnak fel a páciensnek (a fertőzések megelőzése érdekében), illetve természetes reakciónak számíthat az arc, vagy az íny pár napos, véraláfutásos duzzanata. Ezen kívül, a műtét után ritka esetekben orrvérzés is tapasztalható.

Arcüregemelés (sinus lift, sinus eleváció)
Ez a beavatkozás akkor indokolt, ha implantációt tervezünk, és a felső kisőrlő, nagyőrlő fogak esetében a csontozat nem megfelelő magasságú, így implantátum befogadására nem alkalmas. Ilyenkor az ún. arcüregemeléses csontpótló műtéttel megnagyobbítjuk a felsőállcsont csontmennyiségét.

Az arcüregemelés menete
  • A műtéti feltárást követően az arcüreg külső felszínén kialakított csontablakon keresztül megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, a nyálkahártya és a csont közé csontpótló anyagot vagy saját csontot helyezünk be, és zárjuk a nyálkahártyát.
  • 4-6 hónap várakozási idő során a beültetett csontpótló anyag saját csonttá alakul.
  • A gyógyulási időszakot követően egy újabb műtét során behelyezzük az újonnan képződött csontba az implantátumokat, melyre a későbbiekben hidak készülhetnek.
  • Szerencsés esetekben a csontpótló műtéttel egy időben is elvégezhető az implantáció. Ez csak akkor lehetséges, ha olyan méretű saját csont áll rendelkezésre, amiben el tudjuk érni a behelyezett implantátumok primer rögzítését. Ennek során az implantátum nyaki része a saját csontban helyezkedik el, a csúcsi része pedig a csontpótló anyagban, mely a gyógyulási időszak alatt rácsontosodik a behelyezett implantátumra.

Vágásmentes műtét

A Páciensről készült “3D” CT felvétel alapján pontos implantátum beültetési tervet készítünk. Ennek során virtuálisan behelyezzük az implantátumokat a Páciens csontjába, mely 3D-ban ábrázolódik a program segítségével.
Vágásmentes műtét
Vágásmentes műtét
Velünk újra
mosolyoghatsz

EZT ÍGÉRJÜK
A 3D-s képalkotásnak köszönhetően az anatómiai képletek pontosan ábrázolódnak a számítógép képernyőjén. Így az implantátum méretei (hossza és átmérője) és szögállása a legpontosabban előre megtervezhető, anélkül hogy a beültetéskor bármilyen anatómiai képlet sérülne. Majd a terveket speciális laborba küldjük, ahol az Ön szájába pontosan illeszkedő beültetési sablon (fúrósablon) készítenek, melyek az adott fúrókat pontosan olyan mélyre és szögben vezetik, mint ahogy az a programmal megtervezték szájsebészeink.

Mivel nincs szükség a csontozatot szabad szemmel is láthatóvá tenni, vágás nélkül tudjuk behelyezni az implantátumokat.

A metszés nélkül végzett implantáció legfőbb előnye, hogy elkerülhetőek a minden műtét után szokásos szövődmények, utóhatások.

NINCS A MŰTÉT UTÁN FÁJDALOM, DUZZANAT, VÉRALÁFUTÁS!
GYORS, PONTOS IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS!
AKÁR MÁR AZ IMPLANTÁTUMOK BEÜLTETÉSE UTÁN VÉGLEGES FOGPÓTLÁSSAL TÁVOZHAT!