IPL fotorejuvenáció

„A fény, ami megfiatalítja arcbőrét”

Mind az élet örömei, mind izgalmai, bánatai, együtt az idő múlásával akarva-akaratlan bőrünket fáradtabbá, idősebbé változtatják. Az öregedés ezen első látható jelei jellegzetesen az arcon jelennek meg először.
IPL Photorejuvenatio- kezelés Sopronban a DRN-nél
IPL Photorejuvenatio- kezelés Sopronban a DRN-nél
forgassa vissza
az idő kerekét
Bár számtalan kezelés létezik –az egyszerű krémektől a bonyolult sebészi beavatkozásokig, a Lumenis –a világ vezető orvosi lézergyártó cége- kifejlesztett egy forradalmian új eljárást, mely gyorsan, kíméletesen, mellékhatás mentesen, egyszerre szüntet meg számos kellemetlen elváltozást.

Mit jelent az IPL Photorejuvenatio? Az IPL (Intense Pulse Light) a lézer konzekvens továbbfejlesztése, mely nagy energiájú, villanásokban leadott, nem koherens fényű besugárzást, a photorejuvenatio pedig fénnyel történő komplex bőrfiatalítást jelent. A széles spektrumú fénnyel (560-tól 1200 nm-ig) működő IPL Photorejuvenatio az első és egyetlen olyan arcfiatalító orvosi beavatkozás, mely a bőrfelületet komplexen / a bőr több rétegére kiterjedően / kezeli.

Az IPL photorejuvenatio orvosi javallatai:
Jóindulatú pigment elváltozások
Photoaging = napfény, szolárium miatti öregedés, pigmentáció
Lentigo = barna lencsefoltok
Hyperpigmentáció = festenyzettség
Szeplő, Májfolt = napozás utáni pigmentfoltok
Jóindulatú érelváltozások
Teleangiectasia = kicsiny értágulatok/, Rosacea, Erythema / tartós arcpír /
A hámban, irhában lévő szerkezeti változások
Finom ráncok, petyhüdtség (az elasztikus és kollagén rostok, kötőszövet változásai) ,
Szőrnövekedési rendellenességek, tág pórusú bőr

A kezelés hatására a leírt elváltozások 80-95%-ban tűnnek el.

Hogyan működik az IPL? A Photorejuvenatio fokozatos, több lépcsőből álló, építő jellegű folyamat. A nagy energiájú fénnyel rövid ideig / a másodperc ezred részéig/ sugározzuk be a bőrt. Ez az idő nem elég arra, hogy a bőr megégjen, ill. fájdalom keletkezzen, ugyanakkor a bőr mélyebb rétegei olyan erős ingert kapnak, ami új kollagén, ill. elasztikus rostok termelődését indítja be. Másrészről, ha a hámban, irhában olyan évek alatt létrejövő elváltozások / pigmentfolt, tágult ér /találhatóak, melyek a „fény útjába esnek „, a fényt elnyelve termikusan károsodnak, szétesnek, majd eltűnnek.

Hogyan zajlik le egy kezelés? A leendő páciens egy konzultációt követően a megelőző betegségekre, kezelésekre, aktuális gyógyszerszedésre vonatkozó kérdőívet tölt ki, árajánlatot kap, és előjegyzésbe vesszük. A beavatkozást bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, illetve lézertanfolyamot végzett asszisztens, kozmetikus végzi, időtartama kb. 25 perc. A kezelés az arcra, nyakra, dekoltázsra, kézre, vállra terjedhet ki. A kezelések alatt ágyon fekszik a páciens, szemei védőszemüveggel letakarva. A kezelendő felületet letisztítjuk. A felhordott hűsítő gél, és a kezelőfejbe beépített hűtés következtében a beavatkozás általában fájdalommentes, néha enyhe, szúró-csípő jellegű fájdalom jelentkezhet érzékenyebb területen a fény villanásakor. A kezelés után azonnal tovább tudja folytatni napi tevékenységét, végezheti munkáját, csak enyhe bőrpírrel, égő érzéssel kell számolnia, ami kb. 1-2 óráig fennállhat még. A tartós eredmény eléréséhez több kezelésen /ajánlottan 4-5/ kell részt venni, 3 hetente megismételve azokat. A kezelések közti időben kérjük, kerülje a túlzott napfényt, ill. szoláriumot. Klinikánkon dolgozó szakorvosunknak megvan a kellő tudása, ill. szakmai tapasztalata, amivel biztosítani tudjuk az ideális kezelés kiválasztását a maximális eredmény elérésének érdekében, a nem várt egyéni reakciókért azonban felelősséget nem vállalunk. Adatait az orvosi titoktartás szabályai szerint kezeljük.

Kiknek ajánlható az IPL kezelés? A bőr öregedése a 25.-ik életév után fokozatosan elkezdődik, ezért e kor felett mindenkinek ajánlható. A legjobb eredményeket a 30-60 éves, napfény és környezeti sugárzás által károsodott bőrű (fotoaging), finoman ráncosodott, enyhén petyhüdt, néhol erősen előtűnő barna foltokkal, néhol kicsiny értágulatokkal, tág pórusú bőrrel jelentkező a legjobb kozmetikumokra és gyógyszerekre sem reagáló pácienseken kapjuk.

Milyen eredmény várható az IPL kezeléstől? Az első beavatkozás után egy nyugodt, kipihent arcbőrt ad a felületes, apró ráncok eltűnésével, mely ahhoz hasonlatos, mint aki hetente jár kozmetikába és a legfinomabb kozmetikumokkal kap teljes kezelést. A második-harmadik kezelés után a kis erek is eltűnnek, a pigment foltok halványulnak, néhol apró barna csíkok keletkeznek, majd eltűnnek. A több pigmentet tartalmazó foltok (solaris lentigo) sötétednek, kiemelkednek, majd lelökődéssel nyomtalanul elmúlnak. Az 5 kezelésből álló kúra végén, 3-4 hónap után a páciens arcbőre évekkel korábbi állapotához lesz hasonlatos. Az elasztikus rostok újra termelődése kb. 4-6 hónap után indul be, amikor is az arc látványosan kisimul. A kezelések közötti időpontok pontos betartása fokozza az eredményességet.

Mi a teendő, hogy ezt az állapotot fenntartsuk? Saját tapasztalataink birtokában elmondható, hogy a változás tartós, ugyanakkor az eredmény megtartásához évente egy-két „felfrissítő” IPL-kezelés ajánlott, valamint az egész kúrát 3 évente ajánlott megismételni.