Koronák és hidak

Koronának nevezzük azt a fogművet, amely beborítja a klinikai fogkorona egészét és ahhoz cementezéssel rögzül.
Fogkorona és hidak- DRN Dental
Fogkorona és hidak- DRN Dental
Velünk újra
mosolyoghatsz

EZT ÍGÉRJÜK
A fogászati koronák indirekt fogpótlások, mert elkészítésük nem közvetlenül a szájüregben történik, hanem fogtechnikai laboratóriumban. A fogorvos - miután előkészítette (lecsiszolta) a fogat a koronához, lenyomatot vesz. A fogtechnikai laboratórium a lenyomat alapján készülő minta segítségével készíti el a koronát.

Mikor készítünk koronát?
• Fogszuvasodás okozta nagymértékű fogállomány pusztulás esetén. • Esztétikai okból, ha a fog színének elváltozása professzionális fogfehérítéssel vagy héjkerámia készítésével nem oldható meg. Szintén esztétikai okból készülhet korona az ún. zománc vagy dentin fejlődési zavarok esetén, illetve diasztéma (a két középső metsző közt jelentkező rés) zárására, ha az fogszabályozással vagy héjkerámia alkalmazásával nem oldható meg.
• Fogpótlási célból is készítünk koronát, mert a foghiányt pótló hidakat a korona rögzíti a (pillér)fogakon.

Milyen anyagból készül?
Rendelőnkben a hagyományos fémkerámia koronák mellet egyre gyakrabban alkalmazzuk a fémmentes pótlásokat, melynek anyaga cirkonium dioxid vázra égetett kerámia.A cercon koronák főbb előnyei a csekély hővezetés, kitűnő biotkompatibilitás, különösen erős szilárdság és a kiváló fényáteresztő képesség, melynek segítségével a természetes fogtól alig megkülönböztethető koronák és hidak készülhetnek . A cercon rendszer allergiamentes, test- és fogbarát!